Monday 14 May 2012

Progresul este inevitabil!

       In Romania anilor 2012 nimic nu se schimba, vorbesc de schimbari semnificative, in domeniul achizitionarii tehnologiei. Tot prea putini oameni utilizeaza internetul pentru a se informa sau a cumpara ceva, nu prezinta incredere aceasta tehnologie, din punctul lor de vedere, este inutila. Asta este parerea multor romani, mai ales a celor trecuti de 40 de ani, care locuiesc in mediul rural si nu au iesit niciodata din tara.

       Astfel orice tehnologie este respinsa din start ca fiind ceva greu de manipulat si de utilizat, mai ales in cazul ultimelor tehnologii aparute. Si nu este vorba doar de aspectul financiar care il presupune achizitionarea aparatelor, ci de ideea preconceputa ca nu poti sa ai asa ceva, un obiect care poate fi mai inteligent decat proprietarul lui. Astfel sunt acceptate doar minimul de aparate cum ar fi frigiderul, telefonul mobil sau fix, masina de spalat, televizorul, fierul de calcat. Devin obiecte care nu se achizitioneaza aparatul de aer conditionat, calculatorul sau laptopul, masina de spalat vase,  si nici macar cunoscute pentru multi, smartphone-ul, tableta, Ipod-ul si altele. Aparatele care se gasesc in casa sunt destul de rar obiecte de ultima generatie, deoarece din punctul de vedere al multor oameni, utilizarea lor presupune capacitati pe care ei nu le detin, cum ar fi programarea unor alarme, setari ale diverselor aparate. Cred ca in secolul 21 in timpul in care dezvoltarea tuturor tehnologiilor se face intr-un timp foarte rapid,  ar trebui sa incercam sa tinem pasul avand in vedere ca aceste tehnologii se dezvolta pentru oameni, de catre oameni.

     Chiar daca sunt respinse sau nu le vad rostul, noile tehnologii sunt importante, astfel internetul te ajuta sa te informezi, daca vrei sa achizitionezi un produs, diferite site-uri te ajuta sa alegi cel mai bun produs pentru tine din toate punctele de vedere. Te ajuta sa mergi exact acolo unde vrei, fara a mai intreba toti cunoscutii unde e cel mai bun produs pentru tine. De asemenea te ajuta sa comunici cu apropiatii care sunt in alte tari, poti sa ii vezi pe webcam.

    Prin sistemul Google Maps navigarea si calatoriile devin mult  mai usoare si nu te ratacesti sau nu pierzi timpul cerand informatii.

    Astfel internetul si calculatorul devin indispensabile in era informatiilor, in care traim. 

    Un alt aparat care a devenit indispensabil, si incep sa realizeze asta tot mai multi romani, este aparatul de aer conditionat. Avand in vedere schimbarile de temperatura la care asistam, de exemplu in sfarsit de luna aprilie sunt peste 30 de grade, aparatul de aer conditionat este singurul care ne va ajuta sa trecem peste vara care va veni. Si oricat de decisi ar fi unii sa nu faca o astfel de achizitie, mai ales in zonele sudice, dar si in toata Romania, se vor razgandi. Oricum nu este un aparat dificil de manevrat, si exact cum frigiderul este indispensabil, asa devine si aparatul de racire si filtrare a aerului.

   Oricat de mult ar refuza cineva progresul, acesta se intampla, si achizitionarea de diferite aparate devine de la an la an o necesitate si nu un capriciu, de aceea ar trebui sa incercam si sa ne adaptam, sa invatam.

    


Tags: aer conditionat

No comments:

Post a Comment