Wednesday 20 June 2012

Mediul si oamenii.

In general la ora actuala se remarca destul de multe companii care s-au imbogatit din extreactia de resurse naturale ale pamantului. Nu are rost sa dau nume acum dar in principiu resursele globului pamantesc au fost vandute extrem de repede si folosite intr-o campanie ce te incurajau sa folosesti mai mult pana acum cand aproape s-au terminat si aceste companii isi joaca acum ultima carte marind preturile. Este binecunosctu faptul ca existau din anii 50 proiecte pentru diverse surse de energie, dar niciodata nu au fost observate atat cat in ultimele zile.

Atunci au aparut si celebrele  panouri solare si becurile economice, si multe alte solutii care te ajutau sa consumi mai putina energie si sa o produci in alte moduri decat acelea in care arzi petrol. Acum exista si sisteme de pompe de caldura ce preiau caldura din interiorul solului si o transfera prin tevi in locuinta ta. Vechea centrala pe lemne a fost inlocuita destul de bine si cu succes de catre noile centrale cu peleti.  Panourile solare de exemplu au ca principiu de functionare diferenta de densitate intre apa calda si cea rece, este binecunoscut faptul ca apa calda urca si cea rece coboara motiv pentru care apa incalzita de celulele din panou se duce in rezervor iar cea rece ii preia rapid locul incalzindu-se si ea la randul ei.

Astfel intr-un timp scurt si cu ajutorul energiei solare care este inepuizabila din punctul nostru de vedere incalzim foarte usor apa nefiind nevoie sa mai folosim curentul electric sau gaze naturale. Pompele de caldura folosesc un principiu asemanator ( termosifon ) ele colecteaza caldura din mediul inconjurator si incalzesc apa in mare cam dupa acelasi principiu.

    Cat despre centralele cu peleti ele sunt centrale care folosesc in loc de lemne peletii ce reprezinta produse obtinute din deseuri lemnoase in care este adaugat un liant si sunt presate pana cand se compacteaza extrem de bine, autonomia lor de ardere este incredibil de mare iar capacitatea lor calorica este cu 20-30% mai mare decat lemnul obisnuit de foc. Oricare din aceste metode le-am folosi ne asiguram noua insine o sursa economica, durabila si ecologica de a obtine energie termica.

Ca sa nu mai spunem ca tehnic este aproape gratis din moment ce se acorda subventii de la 6000 ron la 8000 in functie de tipul de centrala aleasa. Atunci cand vrei sa produci curent electric folosind celule fotovoltaice poti folosi centrala lemne. Incalzirea in casa o poti face reducand si acolo consumul de curent electric prin folosirea de panouri infrarosu ce reduc si spatiul pana la urma pentru ca montandu-se pe tavan economisesti spatiul pe care il pierdeai in camera prin folosirea de calorifer.

Iar pentru vile in zone friguroase poti folosi binecunoscuta incalzire in pardoseala care iti va oferi o sursa de caldura care iti va transmite caldura in picioare si o va emana in fiecare metru patrat pe care vei merge. Toate aceste lucruri le poti gasi la preturi concurente cu cele ale produselor clasice existente pe piata numai prin programul casa verde. Si mai ales prin varianta actualizata a acestui program, casa verde 2012. Este bine sa consulti specialisti in domeniu inainte sa cumperi una din aceste produse pentru ca impreuna cu ei vei sti ce solutii se potrivesc cu adevarat casei tale si vei sti ce anume sa iei.


Tags: centrala pe lemne

No comments:

Post a Comment