Thursday, 28 June 2012

Conceputul de calitate pentru materiale constructii

Ca in mai toate domeniile, in zona pentru materiale constructii exista asa numitul concept de calitate, care este adesea dezbatut de mai toti cei care intra in contact cu acest domeniu. De la arhitectul care pune pe hartie desenele si planurile de realizare a unei constructii si pana la clientul final, trecand desigur si prin mana constructorului executant, in mod normal toti sunt interesati de obtinerea si punerea in opera de ridicare a unui edificiu a celor mai potrivite si convenabile materiale constructie care se pot gasi intr-un anumit moment pe piata de profil.

Ce trebuie sa urmarim atunci cand trebuie sa definim si sa primim conceptul de calitate spre exemplu pentru partea de zidarie a unei constructii? In primul rand este vorba despre principalul element care intra in configurarea unei zidarii si anume piesa sa de baza, caramida. Acest material trebuie in primul rand sa fie usor din punct de vedere al masei, pentru ca intreaga constructie sa fie mai eficient sustinuta de structura sa de rezistenta, neingreunand astfel intregul ansamblu in mod inutil si chiar uneori periculos.

Al doilea aspect pe care trebuie sa il urmarim este acela al rezistentei la compresiune si incovoiere care de regula este important atunci cand se vor adauga mai multe niveluri constructiei in cauza. De aceea aceste caramizi trebuie sa poarte detalii precise din partea producatorului, detalii pe care le veti solicita in mod special arhitectului care demareaza punerea in plansa a viitoarei constructii, indiferent ce destinatie finala va avea aceasta.

Daca sunteti cu adevarat interesati de calitatea acestui material care compune partea de zidarie, atunci veti urmari si aspectul legat de rezistenta sa la uzura si usurinta cu care se vor putea pune in opera zidurile constructiei.

Veti putea aplica dupa finalizarea ridicarii propriu-zise a peretilor un finisaj exterior de foarte buna calitate, care deriva din comportamentul sau la cicluri repetate de inghet si dezghet, precum si stabilitatea sporita in timp la uzura si mentinerea intacta a culorii originale. Este vorba tot despre orientarea catre un concept de calitate sporita prin utilizarea unor elemente de placari ceramice pentru finisajele exterioare ale peretilor gata ridicati.

Tot cu ajutorul si sprijinul arhitectului veti putea cauta si alege cele mai potrivite solutii de cumparare cautand materiale de constructie preturi, atat in zona de preturi caramida, cat si pentru placari ceramice preferate ca si model sau culoare. Variantele sunt multiple, asa ca veti avea de unde alege in consonanta cu cerintele pe care arhitectul le-a specificat in proiect, desigur consultandu-va in momentul inceperii lucrarilor si cu inginerul constructor, care ar putea sa aiba unele obiectii sau imbunatatiri care merita luate in seama.

Oricare ar fi situatia, conlucrarea intre cele doua structuri de proiectare si constructie, vor avea in vedere permanent cautarea si introducerea in opera a conceptului de calitate pentru oricare dintre materiale constructie folosite. Ceea ce va revine dumneavoastra de facut, este sa cereti permanent cat mai multe variante si solutii de aducere in proiect a celor mai utile materiale existente pe piata. Veti cauta spre exemplu cel mai convenabil pret caramida si in general preturi materiale constructii pentru a putea face o evaluare corecta a conceptului de calitate in raport cu pretul.

Este lesne de imaginat ca in tot acest demers internetul va va fi cel mai bun aliat in gasirea paginilor cu pret materiale constructii din care veti selecta si prezenta parerea si alegerea dumneavoastra celor doua parti active care lucreaza pentru ridicarea constructiei: arhitectul si constructorul. Doar atunci cand veti ajunge la finalizarea constructiei veti putea intelege si explica si altor cunostinte faptul ca acest concept al calitatii este cu mult mai important decat timpul, uneori substantial, pe care il veti aloca pentru alegerea unui pret caramizi, care va reflecta cu siguranta ceea ce cautati, adica calitatea.

No comments:

Post a Comment