Monday 9 April 2012

Alege apa curata si siguranta pentru pensiunea ta

Dezvoltarea turismului de week-end a condus in ultimii ani la aparitia a numeroase pensiuni agroturistice sau hoteluri de capacitate mica care satisfac intr-o mai buna masura dorinta de intimitate si odihna a celor care nu au suficient timp pentru concedii cu o durata mai lunga. Administrarea unor astfel de pensiuni sau mini hoteluri este cum mult mai usoara datorita capacitatii lor reduse, la care se adauga faptul ca proprietarii sunt mereu prezenti, pensiunea fiindu-le in aceiasi masura si casa obisnuita in care locuiesc. Astfel toate demersurile legate de primirea si asigurarea unei cazari optime pentru musafiri se vor putea face mult mai eficient si cu o mult mai mare placere resimtita din partea turistilor. Motivul pentru care multi dintre dumneavoastra alegeti aceasta forma de cazare, este acela ca va veti simti ca acasa in familia celui care administreaza pensiunea sau mini hotelul.

Toate aceste lucruri sunt placute si pot fi chiar profitabile, incat din ce in ce mai multi proprietari ale caror locatii de origine sunt situate in zone atractive din punct de vedere turistic, sunt dispusi sa-si transforme casa in pensiune, ori sa aduca imbunatatiri si chiar constructii nou ridicate pe proprietatea lor, pentru a putea caza turisti.

Orice astfel de demers, pe langa un plan bine pus la punct pentru reabilitarea sau construirea unei locatii noi, trebuie sa beneficieze de utilitati elementare in ceea ce priveste alimentarea cu apa, caldura, gaz si electricitate. Principala sursa de apa este fara indoiala cea mai importanta dintre ele, fara de care practic nu s-ar putea incepe niciun fel de lucrare de acest gen.

Din moment ce se doreste o astfel de extindere, este posibil ca alimentarea existenta cu apa sa nu mai faca fata necesitatilor, drept pentru care saparea unui nou put pentru captarea apei devine o actiune prioritara. Pentru acest demers important va trebuie sa contactati o firma specializata pentru foraje puturi apa, care va asigura intr-o maniera profesionista si rapida forarea si capatarea noii surse de apa.

O asemenea lucrare nu trebuie lasata la indemana unor persoane necalificate, timpurile in care se executau astfel de lucrari prin metoda manuala fiind de mult lasate in urma, ca sa nu mai amintim de riscurile la care puteau fi supusi lucratorii pentru acest gen de operatiuni. Totul in acest moment se face in sistem mecanizat, cu utilaje sigure si performante care pot ajunge la adancimi mari unde se va putea capta o sursa de apa de cea mai buna calitate pentru a putea fi buna de consumat.

La foraje puturi se va lua in considerare la ce va fi folosita apa care se doreste a fi captata, in sensul gasirii stratului cel mai potrivit care va oferi apa pentru mediul domestic sau apa ce va fi utilizata in mediul industrial. In tara avem sansa de a putea gasi apa atat in straturile superioare acvifere cat si in straturile de adancime unde apa are o puritate mult mai ridicata. Pentru apa folosita intr-o pensiune, se vor executa foraje puturi de adancime, avand in vedere ca apa capata va fi trimisa prin conducte spre utilizare pentru uz domestic, in consecinta aceasta trebuie sa aiba o calitatea superioara.

Ca o masura de prevedere suplimentara, gandindu-va ca avand in pensiunea dumneavoastra turisti veniti la odihna si relaxare, va trebuie sa activati toate masurile de prevedere pentru orice situatie. De aceea asigurarea unor foraje puturi apa distincte pentru alimentarea unui sistem dedicat pentru stingerea unui incendiu, devine o masura de siguranta extrem de importanta pentru intreaga dumneavoastra afacere.

Chiar daca toate aceste demersuri ar putea sa genereze pentru moment o serie de costuri, ele isi vor primi in scurt timp amortizarea prin prisma ofertei si sigurantei pe care o veti pune la dispozitie celor care va vor trece pragul si ulterior cu siguranta vor reveni.


foraje geotermale, foraje geotermale

No comments:

Post a Comment