Monday 2 April 2012

Un avion cu 43 de persoane la bord s-a prabusit in Siberia. 14 pasageri au supravietuit miraculos

stirileprotv.ro Bilantul prabusirii unui avion de tip ATR-72, luni dimineata, in Siberia (Rusia), a ajuns la 29 de morti si 14 raniti, in conditiile in care 43 de persoane se aflau la bord, potrivit Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta, citat de AFP.

08:55 Un avion de tip ATR-72 cu 43 de persoane la bord s-a prabusit luni in Rusia, in regiunea Tiumen din Siberia, a anuntat agentia Interfax citand Ministerul pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit Ria Novosti, autoritatile au gasit la locul accidentului 16 cadavre si 12 persoane ranite. "In acest moment au fost gasiti 12 supravietuitori, care au fost transportati la spitalul din Tiumen", a declarat o purtatoare de cuvant a ministerului pentru Situatii de Urgenta.

60563555 Un avion cu 43 de persoane la bord s-a prabusit in Siberia. 14 pasageri au supravietuit miraculos X 60563597 Un avion cu 43 de persoane la bord s-a prabusit in Siberia. 14 pasageri au supravietuit miraculos X

"Avionul a decolat de pe aeroportul Roscino, in apropiere de Tiumen, catre Surgut (tot in Siberia, n.red.). Potrivit datelor preliminare, acesta avea la bord 39 de pasageri si patru membri ai echipajului", a declarat purtatoarea de cuvant. Cel putin 5 persoane sunt in stare foarte grava.

Potrivit agentiilor, avionul a disparut de pe radar la scurt timp dupa decolare. El s-a prabusit la 40 de kilometri distanta de aeroportul de pe care decolase. Echipele de salvare au gasit carlinga dislocata si ramasitele avionului arzand. Acesta apartine companiei locale Utair.

Accidentul s-a produs la ora locala 07.50 (04.50 ora Romaniei), potrivit surselor citate de agentia RIA Novosti. ATR-72 este un avion bimotor cu elice, care are o capacitate de 74 de locuri si este de fabricatie europeana.

"Am gasit 12 supravietuitori, acestia sunt transferati la spital", a anuntat agentia, citand o purtatoare de cuvant a Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta.

 

No comments:

Post a Comment