Saturday 24 March 2012

Imobile si conturi ale lui Boldea, ale tatalui si fratelui sau, puse sub sechestru de DIICOT

stirileprotv.ro Procurorii DIICOT au instituit sehestru asigurator pe doua apartamente si patru terenuri din Galati ale lui Boldea. De asemenea, procurorii au mai pus sechestru si pe banii din patru conturi, pe alte imobile instrainate de acesta fratelui si tatalui sau.

Reactia deputatului fugar Mihail Boldea la declaratia presedintelui Traian Basescu

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au dispus instituirea sehestrului asigurator asupra unui numar de sase imobile, respectiv doua apartamente si patru terenuri, din judetul Galati ale lui Mihail Boldea, se arata intr-un comunicat de sambata al DIICOT.

In urma perchezitiei domiciliare care a avut loc vineri, procurorii au descoperit si ridicat mai multe ceasuri din aur si alte bunuri mobile de valoare ale lui Boldea.

Totodata, procurorii DIICOT au dispus indisponibilizarea a trei apartamente din municipiul Galati, apartinand invinuitului George Stefan Boldea, precum si a altor doua imobile, apartament si teren cu constructie, apartinand invinuitului Gheorghe Boldea si a unui apartament proprietatea invinuitei Mihaela Barabanciuc.

Procurorii au mai dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor de 130.000 de euro si 240.000 de lei, virate de Mihail Boldea in conturile bancare deschise pe numele a doi invinuiti, precum si asupra sumelor de bani apartinand deputatului, deschise la patru unitati bancare.

Joi, procurorul general Codruta Kovesi, sugera ca deputatul Mihail Boldea s-ar preda, iar vineri acesta a transmis, prin mass-media, ca vine singur in Romania.

Deputatul Mihail Boldea a declarat ca se afla in Congo, ca avea deja programata plecarea, ca a comunicat in 16 martie procurorului de caz acest lucru si a transmis autoritatilor sa nu il caute, pentru ca saptamana viitoare va veni el in tara.

"Nu sunt in Kenya, sunt in Congo. Am venit cu avionul in Kenya si am plecat cu masina in Congo. Am intrat pe internet acum si am vazut declaratiile lui Basescu. Nu trebuie sa ma caute ei pentru ca vin eu", a spus Boldea.

El sustine ca avea programata plecarea, dar nu l-a intrebat nimeni.

"Sunt in Congo. Vin singur in Romania saptamana viitoare. Imi caut bilete. Nu se poate asa ceva. Ce fac familiei mele... Tatalui meu, fratelui meu. Este un circ. In dosar nu exista niciun prejudiciu", a continuat el, adaugand ca imobilul pe care l-a donat tatalui sau era cumparat din 2005.

Tatal si fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea au fost citati pentru luni dimineata la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)-Galati, dupa ce joi a fost declansata urmarirea penala impotriva lor pentru spalare de bani.

In urma identificarii unor probe noi, George Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, si a tatalui acestuia, Gheorghe Boldea, au fost citati pentru luni, la ora 10.00, spun surse oficiale.

Citarea acestora vine la o zi dupa ce au fost audiati de procurorii DIICOT si in ziua in care anchetatorii au facut mai multe descinderi, intr-un garaj fiind descoperite probe noi in cazul Boldea.

Nu ar fi exclus ca luni procurorii DIICOT sa-i retina pe tatal si pe fratele mai mic al deputatului Boldea.

Joi, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala impotriva lui George Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, si a tatalui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spalare de bani.

Anchetatorii spun ca in urma cu o luna Mihail Boldea si-a vandut casa in care locuia tatalui sau, totodata donandu-si trei apartamente fratelui sau, Stefan Boldea, faptele intrand sub incidenta infractiunii de spalare de bani.

In 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui George Stefan Boldea trei apartamente si i-a acordat imprumuturi in valoare de 270.000 de euro.

Deputatul Mihail Boldea mai are un frate, Valentin Boldea, care este seful Directiei de Sanatate Publica Galati.

Vineri, procurorii DIICOT au instituit sechestru asiguratoriu pe conturile a doi coinculpati din dosarul in care Mihail Boldea este acuzat de inselaciune, conturi in care deputatul virase, cu o zi inainte de a pleca din tara, 185.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, Mihail Boldea a virat cei 185.000 de euro in conturile celor doua persoane in urma cu o saptamana, in 16 martie.

No comments:

Post a Comment