Friday 16 March 2012

Solutii eficiente de incalzire pardoseala

Cautarile tot mai frecvente de eficientizare a consumurilor, concomitent cu cresterea randamentului sistemelor pentru solutii incalzire utilizate in regim casnic sau productiv, au creat presiuni sistematice catre producatori pentru dezvoltarea unei tehnologi pe care inginerii in domeniu o considera a fi foarte economica. Costurile cu incalzirea clasica pentru un apartament mediu au devenit aproape prohibitive fata de nivelul veniturilor pe care le inregistreaza marea parte a polulatiei, drept pentru care cererile pentru un sistem economic au fost mai mult decat justificate, asteptate si bine primite.

Avem de-a face cu o solutie noua de incalzire in pardoseala, care pe langa ineditul aspectului complet mascat in locatia in care este instalata, va aduce mult asteptatul randament la un cost scazut. Flexibilitatea intregului sistem face ca o astfel de instalatie de incalzire pardoseala sa poate fi montata in orice camera a casei sau apartamentului dumneavoastra, precum si in orice incapere a cladirilor pentru birouri sau a halelor de productie.

Avantajul principal al utilizarii acestor sisteme incalzire, este dat de faptul ca repartizarea caldurii se va face intr-o distributie optima si egala pe verticala, avand acces permanent la reglarea si programarea termostatelor amplasate in camera respectiva. Efectul va fi resimtit imediat datorita faptului ca uniformizarea temperaturii pe intreaga pardoseala va crea un efect al confortului termic mult superior fata de incalzirea clasica cu radiatoare din otel sau aluminiu montate pe peretele camerei. Pe langa acest aspect important se va elimina complet ocuparea spatiului din apropierea ferestrelor, detinut pana acum de radiatoarele clasice.

In urma masuratorilor efectuate de catre producatori, a rezultat faptul ca prin incalzire in pardoseala veti beneficia de temperaturi de circa 24 pana la 25 de grade Celsius la nivelul pardoselei, aproximativ 22 de grade Celsius la nivelul corpului in pozitie verticala, in timp ce in zona superioara a camerei temperatura nu va depasi 20 de grade Celsius. Acest fapt conduce in mod direct la economia de energie consumata pentru incalzirea camerei, nemaiexistand risipa de caldura care in conditii clasice se acumula spre tavanul incaperii, fara a aduce vreo contribuitie la confortul dumneavoastra.

In plus utilizarea acestui sistem de incalzire pardoseala reduce complet circulatia libera a particulelor de praf care in mod obisnuit sunt antrenate de aerul cald care este antrenat de radiatoarele clasise montate pe perete. Pentru persoanele alergice este inca un motiv serios de a lua in considerare acest sistem.

Din punct de vedere al instalarii acestui sistem de incalzire pardoseala, solutiile sunt generoase si flexibile, astfel incat reteaua conducatoare a energiei calorice va putea fi pozitionata direct pe pardoseaua existenta fara nicio alta manopera de decopertare. Este desigur util sa cereti consilierea unei firme specializate care va pune la dispozitie solutia cea mai rentabila in functie de situatia in fapt pentru care doriti sa instalati un asemenea sistem de incalzire pardoseala.

Este important sa stiti ca folosirea unui sistem de incalzire in pardoseala, poate coexista cu cel clasic fiind un echipament suplimentar in situatiile in care temperaturile exterioare scad spre extreme greu de suportat chiar si intr-o locuinta bine anvelopata din punct de vedere termic.

Oricare dintre solutii veti alege, cel mai important aspect este cel legat de cautarea si angajarea unei firmei cu referinte solide in acest domeniu, care sa poata recurge la folosirea unor materiale si sisteme de montaj potrivite pentru acest demers. Puteti solicita in avans o estimare pentru incalzire pardosela preturi pentru a fi in cunostinta de cauza asupra costurilor care sunt implicate.

Mai mult ofertarea completa pentru montarea acestei variante de incalzire in pardoseala trebuie in mod obligatoriu sa includa si garantia materialelor si a manoperei de instalare, precum si service-ul autorizat post garantie, fiind singura modalitate prin care veti avea siguranta si linistea unei investitii protejate.


solutii incalzire, incalzirea in pardoseala

No comments:

Post a Comment