Monday 26 March 2012

Mihail Boldea: Nu gasesc bilet spre Romania. Locurile sunt ocupate in avion

stirileprotv.ro Potrivit unor surse apropiate deputatului, Mihail Boldea s-ar fi predat la Consulatul Romaniei din Nairobi, Kenya. Acesta a facut o declaratie citata de agentia Mediafax.

Deputatul Mihail Boldea a declarat, luni, dupa-amiaza, ca deocamdata sunt probleme in ceea ce priveste procurarea biletului de avion pentru a se intoarce cat mai repede in tara, spunand ca nu exista locuri libere, dar ca este ajutat sa gaseasca bilet.

"Voi veni la Bucuresti pentru ca imi iubesc tara. Acum, e o problema cu biletul de avion, nu prea sunt locuri libere, dar ma ajuta cineva de aici, trebuie sa gasesc o cursa sa ma intorc", a declarat, luni seara, deputatul Mihail Boldea la un post de televiziune, potrivit Mediafax.

Intrebat daca atunci cand a plecat in Kenya nu si-a cumparat bilet dus-intors, deputatul Mihail Boldea a raspuns afirmativ, precizand ca urma sa revina in Romania marti, prin Istanbul.

El a spus ca nu vrea sa se intoarca in tara prin Istanbul de teama ca va fi retinut acolo in conditiile in care Turcia are alte reglementari si ca doreste sa revina in Romania printr-o tara europeana "in cazul in care se intampla ceva".

Boldea a mai spus ca va fi insotit, probabil, de cineva de la Consulatul Romaniei din Nairobi.

Nicio autoritate judiciara din Bucuresti nu confirma informatia potrivit careia deputatul Boldea s-ar fi predat la Consulatul Romaniei din Nairobi, transmite Mediafax.

Avocatul lui Mihail Boldea a declarat, luni, ca a discutat cu clientul lui si ca acesta i-a spus ca vine in Romania "maine sau poimaine", imediat ce rezolva problemele cu biletele de avion si cu actele.

Avocatul George Moloman a spus ca a discutat si luni dimineata cu clientul lui, care i-a precizat ca a inceput procedurile pentru a se intoarce in Romania.

"Boldea chiar isi doreste sa vina in tara, dar momentan este blocat cu biletele de avion", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Moloman. El a precizat ca "nu este asa usor sa ajungi in Romania din Kenya", fiind nevoie de o serie intreaga de escale.

Avocatul a mai spus ca a discutat cu deputatul Boldea despre strategia de aparare, dar ca nu poate da detalii pentru ca nu are acordul acestuia.

El a adaugat ca Mihail Boldea nu a avut in vedere sa discute direct cu presa, dar in urma acuzatiilor care i-au fost aduse a fost nevoit sa ia atitudine. Moloman a mai spus ca inca de la prima discutie cu Boldea l-a sfatuit sa vina cat mai repede in tara, deoarece prezenta lui este necesara pentru desfasurarea cat mai rapida a procesului, dar si pentru a-si construi o strategie de aparare cat mai pertinenta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, ca deputatul Mihail Boldea este "perfect localizat" si ca "in orice moment" se poate declansa operatiunea de retinere a sa. Presedintele a spus despre cazul Boldea ca "este o problema extrem de importanta" pentru ca este vorba despre un cetatean roman.

"Este perfect localizat, in orice moment se poate declansa operatiunea de retinere", a precizat presedintele. "Obiectivul" este, a remarcat presedintele Basescu, ca deputatul sa fie adus in tara prin intermediul autoritatilor romane, pentru a preveni "detentia in strainatate".

"Va pot spune ca este perfect localizat, ca in orice moment se poate declansa operatiunea de retinere a lui. Va pot spune ca nu avem niciun interes sa se produca o retinere a domnului Boldea, pentru ca este in interesul nostru ca un cetatean roman, care a plecat legal, sa fie protejat de riscurile arestarii de catre alte state, pus in detentie si sa inceapa lungul proces de trimitere de acte pentru ca un judecator, mai devreme sau mai tarziu, functie de cum functioneaza justitia, sa-l extradeze.Obiectivul nostru este ca Boldea sa vina prin intermediul autoritatilor romane, pentru a preveni o detentie pe teritoriul unui stat strain. Si sper sa reusim sa-l atingem", a declarat presedintele Basescu.

Procurorii DIICOT au cerut miercuri seara arestarea preventiva in lipsa a lui Boldea, pe care il acuza de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Cererea a fost judecata si admisa joi de instanta suprema.

Mihail Boldea a fost dat in urmarire internationala, dupa ce instanta suprema a emis pe numele lui, in cursul zilei de joi, un mandat de arestare preventiva in lipsa, deputatul urmand sa fie cautat prin Interpol intrucat a iesit din tara sambata, iar apoi a plecat cu un avion din Turcia.

Presedintele Traian Basescu spunea, vineri, ca Mihail Boldea se afla, in urma cu cateva ore, in Kenya, si ca el se va implica "categoric" in readucerea acestuia in tara.

Ulterior, deputatul Mihail Boldea a declarat, pentru gandul.info, ca se afla in Congo, ca avea deja programata plecarea, ca a comunicat in 16 martie procurorului de caz acest lucru si a transmis autoritatilor sa nu il caute, pentru ca saptamana viitoare va veni el in tara. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au dispus instituirea sehestrului asigurator asupra unui numar de sase imobile, respectiv doua apartamente si patru terenuri, din judetul Galati ale lui Mihail Boldea.

Totodata, au fost indisponibilizate trei apartamente din municipiul Galati ale lui George Stefan Boldea, fratele deputatului, alte doua imobile, apartament si teren cu constructie, ale tatalui acestuia, Gheorghe Boldea si un apartament proprietatea invinuitei Mihaela Barabanciuc.

Procurorii au mai dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor de 130.000 de euro si 240.000 de lei, virate de Mihail Boldea in conturile bancare deschise pe numele a doi invinuiti, precum si asupra sumelor de bani apartinand deputatului, deschise la patru unitati bancare.

No comments:

Post a Comment