Thursday 1 March 2012

Un nou incendiu in Delta Dunarii. 20 de hectare de vegetatie, distruse langa cetatea Histria

stirileprotv.ro Pe cat de lent, pe atat de sigur risca sa dispara splendoarea numita Delta Dunarii. Un nou incendiu, de o violenta extrema, a distrus peste 20 de hectare de vegetatie, in apropiere de cetatea Histria.

Un altul face ravagii langa Tulcea. Flacarile au mistuit de-a valma plante si animale, chiar daca pompierii au sosit acolo in numar mare.

De peste 48 de ore, zone intinse din Delta Dunarii au ajuns scrum.

Pompierii nu au putut inainta mult cu autospecialele, pentru ca riscau sa ramana in ochiurile de apa, asa ca au continuat lupta pe jos. A fost insa una de cosmar, cu noroiul pana la genunchi si vantul care intetea parca in ciuda lor valvataile.

La un moment dat, a existat chiar pericolul ca acestea sa ajunga la Drumul Judetean 226, care leaga Constanta de localitatea Corbu.

Si totusi, spun pompierii, aproape de fiecare data oamenii sunt vinovati pentru ca in aceasta perioada, cand au fost temperaturi scazute, vegetatia nu avea cum sa se incinga de la soare.

Un alt incendiu face ravagii la Mineri, in judetul Tulcea. Cu toate ca la suprafata apa este inghetata, satenii i-au avertizat pe militari sa nu se aventureze prin stufaris, pentru ca se pot ineca.

Numai anul trecut, vegetatia de pe 100 de hectare din biosfera s-a transformat in cenusa.

No comments:

Post a Comment