Wednesday 14 March 2012

Trenduri si tendinte

Tot mai multi tineri doresc astazi sa fie in centrul atentiei datorita hainelor pe care le poarta, astfel au aparut situatiile in care tot mai multi dintre ei incep sa isi faca singuri propriile haine, sau sa si le decoreze cu desene personalizate. Aceasta moda a venit la noi de peste ocean si anume din Japonia.

Vedem destul de des la tv cum creatorii de moda se intrec in a se diferentia prin materiale extreme de complicate de realizat sau chiar de-a dreptul traznite cum ar fi carne sau sticla. Dar totusi acestea sunt destul de greu de realizat si acasa nu si printurile serigrafice de exemplu. Contrar aparentelor un om obisnuit isi poate amenaja in propria casa un astfel de atelier fara sa fie nevoit sa scoata foarte multi bani din propriul buzunar.

Singurul inconvenient este ca trebuie sa munceasca destul de mult pana in momentul in care deprinde tehnica necesara, dar apoi poate realiza pentru el si persoanele de langa el printuri nemaipomenite si unice. Vom detalia aici cum se face un print calitativ in randurile care urmeaza. Dupa ce am pregatit ecranul in sensul ca am intins panza , am pus benzile de cauciuc ca sa protejam zonele ce nu vor fi desenate, le-am strans bine , am pregatit stencilul ( aici daca l-am facut din ziar atunci nu il mai putem folosi a doua oara iar daca il folosim pe cel din filler sau emulsie foto atunci trebuie sa le pregatim si pe acestea ). La filler de regula pe acesta il pictam la inceput cu mana, si astfel acoperim zonele negative unde nu dorim sa folosim nici o culoare. Apoi asteptam sa se intareasca fillerul si sa avem o masca permanenta. Apoi folosim emulsia foto in cazul metodei in care vrem sa pregatim partea pozitiva a desenului.

Daca dorim sa lucram cu emulsia , ne apucam mai intai sa facem stenciluri din materiale care au la baza hartia , pe ele vom face desene simple ( desenele mai complicate pot fi fotocopiate in acetat ( atata timp cat imaginea neagra este totalmente opaca ), aici contrastul inalt da cele mai bune rezultate.. Emulsia si sensibilizantul sunt amesteate dupa indicatiile fabricantului. Apoi este acoperita partea exterioara a ecranului folosind racleta.

Nu aduce apoi la lumina pana cand urmatorul pas nu este gata. Putem folosi un bec de 150 w cu reflector si folie pentru a trata emulsia. Plaseaza apoi ecranul cu imaginea pozitiva (pastrati imaginea in locul ei acoperind foaia cu sticla ) la 30 cm sub lampa. Expunerea va dura de la 45 minute la o ora jumatate si depinde de distanta. Odata expusa emulsia in zonele unde lumina a ajuns la ea. In zonele unde lumina nu a ajuns poate fi spalata cu apa calda, apoi puteti lasa la uscat. Dupa ce acest procedeu ecranul se refixeaza.

    Tehnica este atat de bine imbunatatita in cat se pot obtine printuri frumoase cu doar un singur ecran. Pentru cei ce insa doresc o lucrare profesionala si nu vor sa se murdareasca pe maini pot apela la o companie de serigrafie bucuresti. Acestia pot executa imprimare tricouri bucuresti, personalizare obiecte, serigrafie textile, agende, personalizare, pixuri, brelocuri, brichete, carti de vizita, semne psi, indicatoare avertizare, serigrafie tricouri. Si aceste lucruri pot fi realizate pentru sume modice de bani


preturi serigrafie, obiecte promotionale

No comments:

Post a Comment