Friday 2 March 2012

Sapte trucuri pentru a trece cu bine peste renovarile gospodaresti

Ai ajuns la capatul rabdarii- pur si simplu nu mai rezisti cu toate stricaciunile si neajunsurile casei tale si ai decis ca e timpul sa renovezi. Ai pus niste bani deoparte, ai contractat o echipa de muncitori sau poate chiar ai decis sa faci renovarile cu mana ta, in afara orelor de serviciu, cand ai putea primi o mana de ajutor de la prieteni si vecini. Viata ta va fi data cu siguranta peste cap in aceasta perioada, asa ca e bine sa stii din start cum trebuie sa abordezi aceste saptamani dificile.

  • Gandeste-te la renovari ca la cura de slabire. Vei avea foarte multe drumuri de facut, fie ca e vorba de o cursa pana la magazinul de materiale, pana la primarie pentru a obtine niste avize, pana la sediul firmei pe care ai contractat-o pentru reparatii, iar toate aceste drumuri se pot traduce in kilograme date jos. Cine are, sincer, chef sa iasa la alergare sambata dimineata, cand ai putea la fel de bine sa stai la TV? Dar daca trebuie sa dai o fuga rapida la banca sau magazin pentru a cumpara un hidrofor, de exemplu, vei face multa miscare si vei da jos kilograme.
  • Asigura-te ca ai bani la dispozitie. Poate parea la mintea cocosului, dar multi pornesc la drum cu renovarile fara sa aiba la dispozitie o suma corespunzatoare pentru a-si putea realiza planurile. Instalatorii, zidarii, tamplarii, gradinarii- toti vor umbla dupa tine sa le dai bani, iar daca ii vei amana pe unii pentru a-i plati pe altii, s-ar putea sa te trezesti cu casa incomplet renovata.
  • Obisnuieste-te si poate chiar invata pe de rost ofertele magazinelor cu materiale de constructii. Cel mai probabil va trebui sa te orientezi rapid in magazine pentru a gasi materialele bune si ieftine, fara sa-i tii pe muncitori sa astepte o vesnicie dupa tine. Invata rutele cele mai rapide pana la depozite si magazine si asigura-te ca masina ta suporta greutati considerabile.
  • Macar iti vei impresiona prietenii cu informatii interesante. Vei deveni foarte priceput sau priceputa la materiale de constructii, tipuri de izolatii, ferestre etc si vei fi o sursa de informatie pentru prieteni si cunoscuti, care vor putea sa apeleze direct la tine daca vor sa stie ce face exact o pompa submersibila, in loc sa mearga la un magazin specializat.
  • Iti vei dezvolta latura creativa. O data cu renovarile, va trebui sa alegi culori noi pentru pereti, sa rearanjezi mobile si sa regandesti designul gradinii. Vei avea astfel sansa sa te joci putin cu modul in care casa ta e decorata si poate sa-i exploatezi calitatile native (cat e de luminoasa, spatioasa, modulara etc) pe care nu le-ai observant cand ai cumparat-o.
  • Iti vei dezvolta latura de lider….pe care nu ai alta ocazie s-o descoperi. Va trebui sa gestionezi echipe de muncitori, contractori, furnizori, dar sa ai in acelasi timp grija de propria familie de asemenea. Practic, zeci de oameni se vor baza pe sfaturile si chiar ordinele tale si va trebui sa faci fata zi de zi unui ritm foarte antrenant.
  • Ai in sfarsit ocazia sa scapi de o gramada de gunoaie. Bine, gunoaie poate e un cuvant dur, dar cum altfel sa le spui la toate boarfele ramase de la bunica, toate skiurile stricate, toate cartile mancate de molii, toate asternuturile mai gaurite decat o bucata de cas- toate acestea nu-si mai gasesc de ceva timp in casa ta, dar pana acuma ai evitat sa le arunci. Ei bine, o data cu renovarile curente, vei putea sa o faci fara regret.
  •  


    pompa submersibila, pompa submersibila

    No comments:

    Post a Comment