Saturday 17 March 2012

Opt persoane, retinute in dosarul care il vizeaza pe Mihail Boldea. Ce declara deputatul

stirileprotv.ro 8 persoane au retinute in dosarul privind inselaciuni cu terenuri din Galati, dosar care il vizeaza si pe deputatul Mihail Boldea. Din reteaua implicata in afaceri imobiliare necurate ar mai face parte o judecatoare si o avocata.

Suspectii ar fi pagubit statul cu un milion de euro, vanzand terenuri si imobile care nu le apartineau. Mai intai, au fost aduse la Palatul de Justitie din Galati femeile invinuite in dosarul Boldea. Printre ele, Aura Luchiniuc, inalt functionar public, fost subprefect al judetului.

Din aceeasi duba a coborat si Mihaela Bolboceanu, o tanara avocata, colaboratoare la cabinetul de avocatura al deputatului Boldea. Apoi au fost adusi 4 barbati invinuiti in acelasi dosar. Printre ei si Alexandru Bogdan Boza, un fost client al lui Boldea.

Deputatul Mihail Boldea este, de asemenea, invinuit, dar este cercetat in stare de libertate. Anchetatorii au informatii ca parlamentarul, impreuna cu alti indivizi, ar fi fabricat hotarari judecatoresti false, ca sa puna mana pe noua terenuri si case din Galati, pentru a le vinde.

Deputatul spune ca totul este o inscenare: "S-au exercitat presiuni formidabile. Presiuni psihice, amenintari, va arestam, va incatusam, va facem..."

Ieri dimineata, 22 de persoane, printre care si deputatul Boldea, au fost ridicate in zorii zilei si duse la audieri. Dosarul acestui caz are peste 34.000 de pagini.

Conform unor surse din cadrul anchetei, procurorii DIICOT Galati ar fi trimis deja la Parchetul General o solicitare de ridicare a imunitatii deputatului. In ultima sa declaratie de avere, Mihail Boldea a scris ca are doua case, patru apartamente si doua terenuri.

No comments:

Post a Comment